Bağcılar Hikmet Barutçugil Güzel Sanatlar Lisesi


Vizyon: Geleceğimiz olan genç yeteneklerimizi, eşsiz mirası olan Türk kültür ve sanatını Dünya’ya tanıtırken, koruyan,geliştiren,bütünleştiren, insanlığa yararlı, sorumluluğunu bilen, cesaretli, meraklı, soran, düşünen ve düşündüren, araştıran, yüksek bir ruh ve hayal gücüne sahip,ideallerini sanatsal olarak ifade edebilen, küreselleşen Dünya’da donanımlı,daima araştırıcı, sanatsal yaratıcılığı üst seviyede,,üretken,işbirliği ve dayanışmaya önem veren, İstanbul’da en öncü eğitim-öğretim kurumu olarak, öğrencilerimizin ve ülkemizin ihtiyaçları, 21.Yüzyılın gerçekleri, yeni öğrenme teorileri ve yaklaşımları doğrultusunda geliştiren,Ulusal ve Uluslararası seviyede başarılara hedefleyen sanatçı bireyler yetiştirmektir.

Misyon: Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda ve Milli Eğitim Bakanlığının amaç ve hedefleri kapsamında okulumuz; resim ve müzik alanlarında yetenekli gençlerimizi uzman yönetim ve öğretim kadrosuyla, çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli, milli ve manevi değerlere sahip bireyler olarak yetiştirmektir. Bu şuurla estetik duygusu gelişmiş, liderlik bilgi ve becerileriyle donanmış genç yeteneklerimizi, analitik düşünen,sanatı tanıyan, koruyup, paylaşan, geliştiren,özgün fikirlere sahip Milli ve milletler arası sanat eserlerini tanıyıp,yorumlayabilen, sanatçı duyarlılığına sahip olarak hayata ve özel yetenekle öğrenci alan yüksek öğretim programlarına hazırlamaktır.

Başarılar:

Saatler: 08:40 - 16:00 Cumartesi DYK 10.00-14.00
Isınma: Doğalgaz
Bağlantı: ADSL
Yabancı Dil: İngilizce
Servis Bilgisi: Niksar Turizm tarafından servis taşımacılığı yapılacaktır. Servis sorumlusu Tel: 0(506)065 83 66
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı sonu itibarıyla ilk mezunlarımızı vereceğiz.
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler: Tübitak 4006 proje başvurumuz 2023 Mayıs itibarıyla yapılmıştır. 45001 Kalite Yönetim Sistemi müracaatımız kapsamında süreç devam etmektedir.
Proje Çalışmaları:
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: Erasmus projelerimizin sonuçları 2023 Agustos ayında paylaşılacaaktır.
Kontenjan Bilgileri: 9.Sınıflar Türk Halk Müziği: Kontenjan 30 9.Sınıflar Resim :Kontenjan 30 9.Sınıflar Tiyatro Kontenjan:Kontenjan 30 10.Sınıflar Türk Halk Müziği: Kontenjan 14 10.Sınıflaar Resim : Kontenjan 1 10 Sınıflar Tiyatro :Kontenjan 15
Diğer Hususlar: Okulumuz ´Akıllı Bina´ özelliğine sahip olup; bütün sınıflarında klima ve temiz hava sirkülasyonu bulunmaktadır.

Telefon - 02128925712

Belgegeçer - 0

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://bagcilarhbgsl.meb.k12.tr

Adres - KİRAZLI MAH. 1232. SK. NO 17 BAĞCILAR / İSTANBUL

Öğretmen :13
Öğrenci :130
Derslik :15
Atölye-İşlik :6
Konferans Salonu :1
Spor Salonu :1
Fen Laboratuvarı :1
Kütüphane Kitap Sayısı :4100
Öğretim Şekli :NormalL Eğitim

Yerleşim Yeri - İlçe Merkezine 1 km

Adres - KİRAZLI MAH. 1232. SK. NO 17 BAĞCILAR / İSTANBUL

Ulaşım Kirazkı Metro İstasyonuna 10 dk.Yeni Mahalle Metro İstasyonuna yürüme mesafesiyle 5 dk. Yeni Mahalle Otobüs Duraklarından İstanbul´un her yerine kolaylıkla ulaşım imkanı bulunmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İlçe merkezine yaklaşık 1 km uzaklıktadır. Kirazlı mahalle muhtarlığına yürüme mesafesindedir.Kirazlı Metro ve Yemimahalle Metro istasyonuna yürüme mesafesindedir.